17 Nisan 2010 Cumartesi

KİŞİSEL ALANLAR


Toplu taşıma araçlarına binenler bilirler.Bir erkekle bir kadın yanyana oturuyorsa erkek alabildiğine yayılır,kadınsa yarı hacmine çekilmeye çalışır.Bu konuda yazılı olmayan kurallar mı var?Neden bir erkek yanında oturduğu hanımı rahatsız edecek kadar yayılarak bacaklarını açıp oturur?Yanındaki insanı rahatsız edeceğini düşünmez.
Aynı şey sinemalardaki kolçaklar için de geçerli .Nedense bazı insanlar sanki makam koltuğunda oturur gibi kollarını iki tarafın kolçağını da tek başına kapatacak şekilde oturuyor,
Yaşı cinsiyeti eğitimi ne olursa olsun herkesin karşısındakinin kişisel alanına saygı duyması gerektiğine inanıyorum.

6 yorum:

  1. valla benim yanıma bi bayan otursa sklırım. daralırım yani. bu defa da bayanlar yeri kaplıyo

    YanıtlaSil
  2. Evet doğru.Bazen kadınlarda karşısındakinin kişisel alanına dikkat etmiyor.Zaten bu yüzden cinsiyeti yaşı ne olursa olsun dedim

    YanıtlaSil
  3. böyle yayılanlar yüzünden, çoğu zaman ayakda durmayı tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. sinemada yaşanan olayı bi an düşümdün de ne sinir bozucu bir durumdur o. çok iyiyim hoşum ama sinir olursam, koyar kolumu çekmem:)

    YanıtlaSil
  5. sevgili hande
    ayakta durmaktansa stuven 'ın yaptığı gibi
    belkide hakkını aramak lazım

    YanıtlaSil
  6. sinemada mantıklı ama, otobüste falan bu tip erkeklere ne yapsan kar etmiyorum. bir kere biraz kaymasını rica etmiştim, koltuğa yayılan birine, bir küfür etmediği kalmıştı adamın. tipine bakıyorum, tahminime göre laftan anlayacak birine benziyorsa uyarıyorum, yok benzemiyorsa hiç uğraşmıyorum öyleleriyle.

    YanıtlaSil