2 Nisan 2010 Cuma

ÖZGÜVENLİ KOMŞU


Her insan evinde huzur bulmak ister.Ama bazen ev içindeki bazende ev dışındaki sorunlar nedeniyle bunu başaramaz.benim huzurbozanım ise 3.ve 5.kattaki kiracılar.

Çocuklarına bir türlü dur demeyen bu iki aile apartmanda yaşamakla ,ormanda piknik yapmak arasındaki farkı malesef henüz idrak edemediler.Çocuklarının bahçede ,aparmanın içinde,kapının önünde, çiçeklerin üstünde yani aklınıza gelebilecek her yerde oynayabileceğini düşünen bu insanlar; bize evimizden taşınmamızı önerdiler.Evet yanlış duymadınız gerçekten taşınmamızı önerdiler.Neymiş efendim erkek çocuğunun yapısı farklıymış .Bu nedenle dur durak bilmez,hiç bir kurala da uymazlarmış.Onlar da zaten oğulları rahat etsin diye bu eve taşınmışlar.Bunları duyduktan sonra kiracı olduklarına milyon kere şükrettim.Ama insanın haddini bu kadar aşabilmesine de hayret ettim.Almanyaya gittiğinde bahçedeki çiçekleri söküp lahana diken Türkleri görüp şaşkınlıktan ağzı bir karış açık kalan Almanların neler hissettiğini şimdi çok daha iyi anlıyorum.

8 yorum:

  1. Merhaba,
    öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim.
    Blogunuzu gezdim. yeni aramıza katılmışsınız. Hoş geldiniz diyorum.
    Sık sık görüşmek dileğiyle,
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler bülbülünyeri...
    tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  3. benim üst kattaki komşum da çocuklarına azıcık yavaş inin şu merdivenlerden dese, ah bigüncük dese bi sabah uynamasam:)

    YanıtlaSil
  4. bende de ayakkabılarını tüm ailesine dışarıda çıkarttıran bi karşı komşu var:) Koca apartımanda tek daire, o da benim karşımda:(

    YanıtlaSil
  5. sevgili zeynep
    apartman kurallarına uymayan insanlarla uğraşmak çok zor.sana deliksiz bir sabah uykusu dilerim.selamlar

    YanıtlaSil
  6. Sevgili çilek
    Çok şükürkü karşı dairemiz bize, biz ona bu konuda son derece saygılıyız.Ama çok haklısın.İnsanı son derece rahatsız eden bir görüntü.Selamlar

    YanıtlaSil
  7. Ev alma komşu al demişler.Allah iyilerle karşılaştırsın,zor şey vallahi.

    YanıtlaSil
  8. sevgili Ebruli
    Biz evi aldık.inşallah iyi komşular da arkadan gelecek.selamlar

    YanıtlaSil